• Anti-transpirant deodorants van Rexona zijn speciaal ontwikkeld om net zo hard te werken als jij. Wij hebben er ons werk van gemaakt meer over zweet te weten, en alles wat we te weten komen leidt tot al onze productinnovaties.
  Onze MotionSense™-technologie werd geïnspireerd door jouw bewegingen; Het is wetenschappelijk bewezen dat Clinical Protection helpt bij overmatig zweten wanneer jij dit het hardst nodig hebt; en onze Invisible Dry Black + White-lijn beschermt je kleding tegen witte strepen en gele vlekken. Of je nu een berg beklimt, moet sprinten om de bus te halen, een presentatie moet geven voor je baas of een date hebt, je kan er altijd op vertrouwen dat je de beste bescherming tegen zweet hebt.
  Rexona
  Laat je niet in de steek

ONZE GESCHIEDENIS

Lees hoe Rexona is ontstaan.
 • Jaren 1900

  Mevr. Sheffer’s Zalf

  Rexona werd in 1908 in Australië gesticht door mevrouw Sheffer, echtgenote van SF Sheffer, de oprichter van de Sheldon Drug Company. Als getalenteerd arts wilde ze mensen een nieuw soort producten voor persoonlijke verzorging geven, met werkzame bestanddelen die ook lekker roken. Toen Sure in 1908 op de planken verscheen werd het al snel de bestseller van het bedrijf.

 • Jaren 1920

  Welkom in Rexona-stad

  De eerste reclamecampagne van Rexona werd in de jaren '20 van de vorige eeuw gelanceerd. Overal in Australië doken er billboards op over persoonlijke hygiëne en werd de bedrijfsnaam breed uitgemeten. Er werden zelfs in iedere stad verkiezingen van Miss Rexona en Rexona Baby's gehouden. Sommige steden kondigden trots aan: ‘Welkom in onze stad, een goede Rexona-stad.’

 • Jaren 1930

  Aansluiten bij de merken van Unilever

  Rexona werd gekocht door de zeepproducent Lever Bros, die samen met de Nederlandse Margarine Unie al snel Unilever vormde.

 • Jaren 1960

  Een nieuwe categorie deodorantmerken creëren

  In de jaren 60 maakte de wereld kennis met Rexona anti-transpirant, wat later in Groot-Brittannië het merk Sure werd. Daarna werd het in Finland geïntroduceerd en het werd al snel in de rest van de wereld uitgebracht.

 • Jaren 1980

  Wereldwijde expansie

  Rexona bleef groeien en leverde superieure zweetbescherming aan mensen over de hele wereld. Nu staat het in de hele wereld bekend als Rexona, Rexena, Shield, Degree of Sure, afhankelijk van waar je bent. De naam mag dan wel veranderd zijn, maar onze toewijding en topprestaties zijn hetzelfde gebleven.

 • Jaren 1990

  Rexona gaat voor de Sport

  Rexona betreedt de wereld van de professionele sport door een paar van de beste sporters te steunen: tenniskampioen Steffi Graf, de All Blacks, de Springbokken, mountainbiker Darren Berrelcloth, BASE jumper Miles Daisher, suvivaldeskundige Bear Grylls, tenniskampioen David Nalbandian, cricketspeler Andrew Flintoff en het Lotus F1™ Team.

 • 2000 tot vandaag

  Lopez Lomong – Lost Boy of Sudan

  Nu gaat Rexona helemaal voor de doorzetters. Mensen die alles geven en als winnaar uit de strijd komen. Mensen zoals Lopez Lomong Lopez werd toen hij zes jaar oud was, ontvoerd in Soedan, hij rende drie dagen lang om aan zijn ontvoerders te ontkomen. Hij kreeg uiteindelijk asiel in de VS. Toen hij in 2007 zijn Amerikaans staatsburgerschap kreeg, wist hij zich te kwalificeren voor de 1500 m op de Olympische Spelen van 2008, hij was tijdens de openingsceremonie zelfs vlaggendrager voor het Amerikaanse team. Rexona blijft steun bieden aan mensen als Lopez die geen nee accepteren en tot het uiterste gaan.

TOP